EXPEDITIE VITAALGEZOND
Een verkenning naar vitaal en gezond leven in de Brainport regio

Gezond blijven en vitaal oud worden, willen we allemaal. Iedereen vult dit op persoonlijke manier in. Genoeg bewegen kan voor de een vanzelfsprekend zijn, terwijl een ander naar meer balans zoekt of hierbij juist belemmeringen ervaart.

Vitaliteit is echter meer dan gezond zijn. Het is je fit of energiek voelen om activiteiten te ondernemen, mee te doen, om je gelukkig te voelen. Zorg dient hierbij voor iedereen bereikbaar maar ook betaalbaar te blijven. Daarom is het belangrijk dat de algehele vitaliteit van Nederland omhoog gaat.

Vitaliteit bereik je echter niet alleen met goede zorg; vitaliteit is veel omvangrijker. Naast genezen zal er meer aandacht komen voor bewustwording, verandervaardigheid en preventie. Met inzet van medische expertise en juist op momenten dat er nog geen klachten zijn. En het liefst beschikbaar op elk moment van de dag en bijvoorkeur gewoon thuis.

Ook de manier waarop je woont en je directe leefomgeving beïnvloeden een vitaal en gezond leven. Zouden er woningen ontwikkeld kunnen worden welke een gezonder leven stimuleert? We weten dat zorg en wonen beiden van invloed zijn op de vitaliteit en gezondheid van mensen maar zijn vooralsnog gescheiden domeinen.

Máxima MC en woningcorporatie Trudo starten daarom met een eerste verkenning waarbij medische kennis en expertise van wonen met elkaar verbonden gaan worden. Zij hopen daarmee op innovatieve wijze een bijdrage te leveren aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van de Brainport regio.

Onder de noemer EXPEDITIE VITAALGEZOND start deze verkenning tijdens de Dutch Design Week 2020. In de Embassy of Health laten ontwerpers met behulp van zorgprofessionals de toekomst van de zorg zien. En daarmee de toekomst van onze gezondheid.

Wat dit kan opleveren zullen we moeten ontdekken. Een expeditie naar een toekomst waarin vitaal leven en gezond zijn betekenis krijgt. En dit samen met inwoners en betrokken organisaties in de Brainport regio. Ga jij ook mee?

Om op expeditie te gaan is een korte enquete opgesteld en via de link https://www.enqueteviainternet.nl/Expeditie_Vitaal_Gezond willen we je vragen deze in te vullen. De resultaten zullen vervolgens worden gepubliceerd en we houden je op de hoogte van onze ontdekkingen.

Voor meer informatie over de Embassy of Health en het online programma-aanbod kijk op: www.worlddesignembassies.com/embassies/health/#programma.

Voor vragen of suggesties over EXPEDITIE VITAALGEZOND stuur een mail naar expeditievitaalgezond@trudo.nl