Expeditie Strijp-S

Prettig wonen en een fijne woonomgeving dragen bij aan de gezondheid en vitaliteit van bewoners. In deze pilot wordt bekeken hoe we gezonde keuzes kunnen stimuleren en hoe de woning en omgeving hieraan zal bijdragen

De uitkomsten hiervan zullen meegenomen worden in de nieuwbouwprojecten op Strijp-S. Wat is bewezen effectief en kan worden ingezet? Waar zien we ruimte voor nieuwe effectieve aanpassingen die bijdragen aan gezondheid en vitaliteit van bewoners? We onderzoeken de mogelijkheden van de woningen maar ook van de gezamenlijke ruimtes en de woonomgeving.

 Doel: Verkenning naar de gezonde woning en woonomgeving van de toekomst die stimuleert en bijdraagt in het maken van gezonde keuzes en gedrag dat de gezondheid bevordert. Behoefte van  bewoners en kennis uit eerdere onderzoeken en vergelijkbare initiatieven wordt hierin meegenomen. Dit wordt meegenomen in de bouwplannen en inrichting van de nieuwbouw woningen op Strijp-S. Na een succesvolle pilot kunnen aanpassing mogelijk ook gerealiseerd worden in andere woningen en woonomgevingen.

 In samenwerking met onderwijsinstellingen, Summa, Fontys en TU/e, maar ook andere samenwerkingspartners die bij specifieke onderdelen aan zullen sluiten, worden de woningen en woonomgeving vormgegeven.